Data d'emissió: 
dimarts, 8 abril, 2025 h

És cert, el català es troba en un mal pas, rep embats per totes bandes i cal parlar-ne. Els estudiosos, els polítics, els periodistes i els que sentim que defensar la llengua és defensar l'element més cohesionador amb què comptem els catalans, ens donem arguments, analitzem xifres, comparem èpoques anteriors i presents, i ens exclamem perquè presenciem un deteriorament més que evident en l'ús de la nostra llengua.

Però el que de debò és important, un cop exposada la situació, és passar a l'acció i defensar l'ús de la llengua.

Això és el que estan fent els joves freestylers quan amb tota naturalitat, sense justificacions ni complexos, han entès que si són catalans i viuen en català també han de cantar i fer art, i divertir-se i fer rap en català.

El freestyle rap és un moviment cultural inspirat en els valors del hip-hop, que va transcendir les músiques de carrer estatunidenques i va arrelar a Catalunya. Voler conèixer-la i saber-ne més és acostar-se al nostre jovent, als seus interessos, les seves preocupacions i les seves prioritats perquè d'això parlen les seves lletres, amb la dificultat afegida de la rima i la improvisació.

La Viquipregunta vol felicitar els joves freestylers impulsors del festival Catalunya Freestyle per la seva tasca i reconèixer-los el mèrit de ser joves, de ser artistes i de defensar la llengua en una època difícil.

No us perdeu l'entrevista amb Marina Bou, membre del grup de freestylers Raplegats que juntament amb Gold Battle i lAssociació Cultural Llobregat Block Party i amb el suport de la Fundació Carulla, són els organitzadors del “Catalunya Freestyle”, la primera competició de freestyle en català de la història. Escolteu, amb nosaltres, les paraules de la Marina i també les cançons de rap, a ritme de reggae, dels finalistes de la darrera edició del festival.

Enllaços del programa:

 

Pòdcast: 

Afegeix un comentari