I després de Sant Jordi, què?

Data d'emissió: 
dimecres, 24 abril, 2024

En el programa del dia de Sant Jordi ens preguntem: i després de Sant Jordi, què? El llibre que has comprat o t'han regalat, el llegiràs o anirà al prestatge? La societat actual de la immediatesa, dels missatges breus, de les imatges, els sons i els efectes especials, de les xarxes socials i els dispositius mòbils ... ens allunyen de la lectura? Com està la salut del món editorial? Els llibreters venen llibres? Les biblioteques tenen usuaris? Cada vegada hi ha més o menys lectors?

En parlem amb la Queralt Vinyals, regidora de cultura de Sant Feliu de Codines, i la Mireia Reverter, bibliotecària de Sant Feliu de Codines.

Enllaços del programa:

Podcast: 

Són fiables els mitjans de comunicació?

Data d'emissió: 
dimarts, 9 abril, 2024

En aquest programa responem una pregunta que ens vam plantejar nosaltres mateixos en l'edició anterior, en què parlàvem de les relacions entre la Viquipèdia i el periodisme. En parlem amb la Gemma Permanyer, directora d'Ona Codinenca, i l'Edu Batlles, periodista a Televisió de Catalunya.

Enllaços del programa:

Podcast: 

La música clàssica és elitista?

Data d'emissió: 
dimarts, 26 març, 2024

En aquesta edició de la viquipregunta ens demanen que responguem a aquesta pregunta: La música clàssica és elitista? Com sempre, us respondrem amb la Viquipèdia i amb una entrevista a l'Adela Poch, soprano i mestra de música, i Salvador Parron, tenor i doctorat per la Universitat de Vic.

Enllaços del programa:

Podcast: 

La lluita no violenta, és útil per a aturar les guerres?

Data d'emissió: 
dimarts, 12 març, 2024
Podcast: 

Què és primer, la pel·lícula o la banda sonora?

Data d'emissió: 
dimarts, 27 febrer, 2024

En aquesta edició de La Viquipregunta ens pregunten: què és primer, la pel·lícula o la banda sonora? Com sempre, mirarem de respondre amb algun article de la Viquipèdia i amb una entrevista en profunditat amb el nostre convidat d'avui, en Carles Cases, músic i compositor.

Enllaços del programa:

Podcast: 

Què són les escudelles de Carnestoltes?

Data d'emissió: 
dimarts, 30 gener, 2024

En aquesta edició ens pregunten què són les escudelles de Carnestoltes que es fan arreu del país. En parlem amb en Jordi Hernàndez, president de l'Escudella de Sant Feliu de Codines, i en Miquel Catot, president de l'Associació d'Escudellers de Castellterçol i vicepresident de la Federació d'Escudelles, Sopes i Ranxos històriques de Catalunya.

Enllaços del programa:

Música:

Podcast: 

Què són les Jornades Pompeu Fabra?

Data d'emissió: 
dimarts, 16 gener, 2024

En el primer programa del 2024 ens preguntem qui era Pompeu Fabra, què són les Jornades Pompeu Fabra i quina era la relació de Pompeu Fabra amb Sant Feliu de Codines. Fem un resum de l'entrada de Pompeu Fabra a la Viquipèdia i en parlem amb en Jordi Mir, filòleg i estudiós de Pompeu Fabra, i en Lluís Llopis, responsable de les Jornades Pompeu Fabra 24' de Sant Feliu de Codines.

Enllaços del programa:

Música:

Podcast: 

Quins són els orígens de la festa de Nadal?

Data d'emissió: 
dimarts, 19 desembre, 2023
Podcast: 

Què és el futbol a peu?

Data d'emissió: 
dimarts, 5 desembre, 2023

Quatorzena edició del programa en què ens pregunten Què és el futbol a peu? En parlem amb l'Enric Riverola, jugador de futbol a peu, i la Irene Casanovas, infermera retirada.

Enllaços del programa:

Música:

Podcast: 

Pàgines