Per què canviem l’hora?
Coincidint amb l’arribada de la primavera, cada any, a finals de març es produeix un canvi d’horari: ens llevarem el diumenge (aquest any s’escau el 30) i ens hauran pispat una hora.
Coincidint amb l’arribada de la primavera, cada any, a finals de març es produeix un canvi d’horari: ens llevarem el diumenge (aquest any s’escau el 30) i ens hauran pispat una hora.
Quan la participació ciutadana és qüestionada, cal parlar de comunicació no violenta i de sociocràcia.
La comercialització generalitzada de la bicicleta a finals del segle XIX hauria pogut significar un gran avenç en les llibertats de les dones, si no fos per la terrible malaltia anomenada "cara de bicicleta" que les amenaçava. Voleu saber els símptomes?
Sabíeu que els estudis demostren que els estudiants que utilitzen Viquipèdia en les seves investigacions i els seus treballs obtenen millors qualificacions? A La Viquipregunta parlem del món educatiu.
A Catalunya als anys vuitanta es va introduir la mediació penal com un primer pas per acostar la justícia a la ciutadania, obrint el procés de diàleg entre la víctima i l'agressor, però encara hi ha molta feina a fer en el camp de la justícia restaurativa.
Avui parlem d'intel·ligència artificial, les seves oportunitats i els seus riscos amb la Karina Gibert, catedràtica de la UPC, Degana del Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica de Catalunya i cofundadora i directora del centre d’investigació Intelligent Data Science and Artificial Intelligence.
Enllaços del programa:
En el programa d'avui parlem de l'emprenedoria amb Núria Lloret, tècnica d’empresa i emprenedoria al servei d'emprenedoria de Granollers. I a les Coses de la Viquipèdia parlem de com es gestionen els errors.
Enllaços del programa:
No us penséssiu que això de la sobirania tecnològica us queda lluny, ens afecta i molt. Però potser no en som del tot conscients. Avui en parlem amb en Jordi Mas, enginyer informàtic i cofundador de Softcatalà, entitat guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2024.
En aquest programa parlem de l'assetjament, què significa per a la víctima i de les reaccions de justificació de les conductes violentes quan es produeixen en el nostre espai més proper.
En parlem amb l'Abril Candelas Corderas, estudiant de música a Viena, i el Ricard Díaz-Mallofré, psicoterapeuta clínic.
Enllaços del programa: