Què significa LGBTIQ+?

Data d'emissió: 
dimarts, 20 juny, 2023

En el darrer programa de la nostra primera temporada a Ona Codinenca ens pregunten sobre el moviment LGBTIQ+, què significa i per què es commemora aquests dies de finals de juny. En parlem amb el Jordi Samsó, president del Casal Lambda de Barcelona. També presentem el Viquiprojecte Persones no binàries i en parlem amb el Bruno Fernández, @Brunnaiz.

Enllaços del programa:

Podcast: 

Hi ha alternatives als partits polítics?

Data d'emissió: 
dimarts, 6 juny, 2023

Aquest és el nostre setè programa. La Carme ens pregunta si hi ha alternatives als partits polítiques i en parlem amb el Toni Rodon, doctor en ciències polítiques. El viquiprojecte d'avui és el dels 10.000 i en parlem amb el Joan Lleonart (@Pallares).

Enllaços del programa:

Podcast: 

Per què anomenem "clàssica" a la música clàssica?

Data d'emissió: 
dimarts, 23 maig, 2023

En el nostre sisè programa el Xavier, que ja comença a ser un habitual del nostre espai, ens pregunta Per què anomenem "clàssica" a la música clàssica. Per a ampliar la resposta tindrem el Luca Chiantore, doctor en musicologia i expert en Beethoven. En el nostre espai del viquiprojecte parlarem amb la Sílvia Redondo de la recent Viquimarató del MNAC.

Podcast: 

Existeix un sistema per capturar dades a Wikidata de forma automàtica?

Data d'emissió: 
dimarts, 9 maig, 2023

En el cinquè programa, en Pau ens pregunta si Existeix un sistema per capturar dades a Wikidata de forma automàtica? En parlem amb el David Parreño, viquipedista experimentat en WikiData. Després parlem amb en Cataleirxs del seu Viquiprojecte Músics del Brasil.

Podcast: 

El valor del vot blanc, nul i l'abstenció.

Data d'emissió: 
dimarts, 25 abril, 2023

En aquest quart programa, la Sílvia ens pregunta per la diferència de valor efectiu del vot blanc, nul i l'abstenció. En parlem extensament amb el Marc Guinjoan i presentem un reportatge de la nostra visita a la viquimarató de les Dones de la mar que es va celebrar el passat 14 d'abril a l'Ametlla de Mar.

Enllaços que es comenten al programa:

Podcast: 

Aquesta sequera ha vingut a quedar-se?

Data d'emissió: 
dimarts, 11 abril, 2023

En el nostre tercer programa, la Bàrbara ens pregunta per whatsapp: Aquesta sequera ha vingut a quedar-se? Entrevistem el meteoròleg local de Sant Feliu de Codines Pep Acosta i parlem amb la Laia Oltra per presentar-vos la Viquimarató Dones de la Mar.

Enllaços que es comenten al programa:

Podcast: 

Per què les cerques de Google discriminen els resultats en català?

Data d'emissió: 
dimarts, 28 març, 2023

En aquest segon programa donem resposta a la pregunta que un oient ens ha fet arribar per whatsapp: Per què les cerques de Google discriminen els resultats en català? Després entrevistem el periodista i expert tecnològic Albert Cuesta, que ens parlarà de l'Aliança per la presència digital del català.

Podcast: 

Què és la Viquipèdia?

Data d'emissió: 
dimarts, 14 març, 2023

En aquest primer programa de presentació responem a la pregunta Què és la Viquipèdia?, entrevistem l'Ester Bonet i aprenem una mica més sobre el Viquiprojecte El diumenge de les referències.

Podcast: